Cupcakes som smelter på tunga.
Jeg elsker å lage cupcakes, de kan lages i så mange forskjellige smaker.
Det beste må jo være alle de gode smørkremene.
I dag ble det sjokolade med hvit sjokoladekrem, sitronsaft og revet sitronskall.
laget også med sjokoladekrem duppet i knust orions kjeks.
Her er oppskriften:
Denne er til 8 store cupcakes.
2 store egg
200 g sukker
130 g hvetemel
6 ss kakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl melk
160 g smør, smeltes
Fremgangsmåte:
- Varm stekeovnen til 180 grader.
- Finn frem muffinsformer, 8 store eller 12 små.
- Pisk egg og sukker til eggedosis, bland inn mel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og melk.
- Bland inn smeltet smør.
- stekes ved 180 grader i 30 min. for de store, litt kortere tid til de små.
Eggedosis
Sikt melet
Oppskrift på hvit sjokoladekrem/ frosting:
150 g margarin
3 pl hvit kokesjokolade
ca 6-7 dl melis
ca 2 dl H melk
Skall av 1 sitron
Saft av 1 sitron
Ta ut margarin et døgn i forveien. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikro og avkjøl litt. Riv skall av sitronen. Bland smør, halvparten av melken og 2 dl melis av gangen. Mix dette til det blir en luftig krem, og ha i sjokolade, sitronskall og saften av sitronen. Bland godt. Ønsker du helt hvit krem, piskes kremen i ca 10 minutter. 3 pl hvit kokesjokolade
ca 6-7 dl melis
ca 2 dl H melk
Skall av 1 sitron
Saft av 1 sitron
Den samme oppskriften på sjokoladekremen, men uten sitron.
Til slutt dupper du de i knust orions kjeks. Kjempegodt!
Håper det smaker :)
RED VELVET
De her er helt nydelige. Mmm
- 7 dl sukker
- 4 egg
- 7 dl mel
- 2 ts.natron
- 1ts.salt
- 2 ss kakao
- 5 ss vaniljesukker
- 2 ss hvit vinneddik/vanlig eddik
- 2 dl matolje el smeltet smør
- 5 dl Kefir melk
- 6 ss rød farge ( 1ss er en flaske rød konditorfarge)
Sett ovnen på 175 grader. kan stekes med varmluft i ca 15min, ca 30min om det er store muffins.
Dette er til ca 3 brett med 12skt cupcakes. Vil du kun lage et brett så er det bare å dele på 3.
Smørkrem/frosting:
1 pk Philadelphia ost
150 g smør
250 g melis
1 ts vaniljesukker
3ss vanilje kesam
Bland smør og halvparten av melisen
Ha i kremosten, kesam, vaniljesukker og resten av melisen
Denne kremen er så god.
Smash cupcake med peanutt frosting
200 g smør2 dl sukker
1 eggehvite
2 egg
2 ss peanuttsmør
2 never med knust Smash
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
2 dl melk
2 ss vaniljekesam
4 dl mel
Pisk smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett 1 egg av gangen, pisk godt mellom hvert egg. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker. Pisk dette inn i smørkremen sammen med melk, kesam og peanuttsmør. Knus Smash og bland forsiktig inn i røren.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 min, eller varmluft 170 grader i 13 min.
Frosting:
200g smør
litt over en halv pk melis
3 ss peanuttsmør
Dette piskes til en luftig krem. Husk å ta ut smøret dagen før.
Dryss knust smash på toppen!
Cupcake med lime og lakris.
Oppskrift:
200 g smør
2 dl sukker
1 eggeplomme
3 egg
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
2 dl melk
2 ss vaniljekesam
4 dl mel
skall fra 1 revet lime
salt lakris strøssel
2 dl sukker
1 eggeplomme
3 egg
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
2 dl melk
2 ss vaniljekesam
4 dl mel
skall fra 1 revet lime
salt lakris strøssel
Pisk smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett 1 egg av gangen, pisk godt mellom hvert egg. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker. Pisk dette inn kremen sammen med melk, kesam og revet lime. Bland forsiktig inn i røren. Ha i litt lakrisstrøssel. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 min, eller varmluft 170 grader i 13 min.
Icing:
1 eggehvite
¼ ts limesaft
ca. 4 dl melis
Kan ha opp i farge.
Icing:
1 eggehvite
¼ ts limesaft
ca. 4 dl melis
Kan ha opp i farge.
Vanilje cupcake med chocolatechips.
Bruk grunnoppskrift. chocolatechips røres lett inn til slutt.
Samme frostingen som på red velvet.
Her har jeg brukt 1M tupp.
Farlig godt :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar