onsdag 8. juni 2011

Cupcakes oppskrifter.


Cupcakes som smelter på tunga.

Jeg elsker å lage cupcakes, de kan lages i så mange forskjellige smaker.
Det beste må jo være alle de gode smørkremene.
I dag ble det sjokolade med hvit sjokoladekrem, sitronsaft og revet sitronskall.
laget også med sjokoladekrem duppet i knust orions kjeks.





Her er oppskriften:
Denne er til 8 store cupcakes.



2 store egg
200 g sukker
130 g hvetemel
6 ss kakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1,5 dl melk
160 g smør, smeltes

Fremgangsmåte:

  1. Varm stekeovnen til 180 grader.
  2. Finn frem muffinsformer, 8 store eller 12 små.
  3. Pisk egg og sukker til eggedosis, bland inn mel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og melk.
  4. Bland inn smeltet smør.
  5. stekes ved 180 grader i 30 min. for de store, litt kortere tid til de små.

Eggedosis


Sikt melet


Oppskrift på hvit sjokoladekrem/ frosting:

150 g  margarin
3 pl hvit kokesjokolade
ca 6-7 dl melis
ca 2 dl H melk
Skall av 1 sitron
Saft av 1 sitron
Ta ut margarin et døgn i forveien. Smelt sjokolade over vannbad eller i mikro og avkjøl litt. Riv skall av sitronen. Bland smør, halvparten av melken og 2 dl melis av gangen. Mix dette til det blir en luftig krem, og ha i sjokolade, sitronskall og saften av sitronen. Bland godt. Ønsker du helt hvit krem, piskes kremen i ca 10 minutter.



Den samme oppskriften på sjokoladekremen, men uten sitron.


Til slutt dupper du de i knust orions kjeks. Kjempegodt!


Håper det smaker :)


RED VELVET



De her er helt nydelige. Mmm



  • 7 dl sukker
  • 4 egg
  • 7 dl mel
  • 2 ts.natron
  • 1ts.salt
  • 2 ss kakao
  • 5 ss vaniljesukker
  • 2 ss hvit vinneddik/vanlig eddik
  • 2 dl matolje el smeltet smør
  • 5 dl Kefir melk
  • 6 ss rød farge ( 1ss er en flaske rød konditorfarge)
Pisk egg og sukker. Bland så alle de tørre ingredientsene for seg. Ha i dette sammen med olje og melk. Ta i konditorfarge til slutt.
Sett ovnen på 175 grader. kan stekes med varmluft i ca 15min, ca 30min om det er store muffins.

Dette er til ca 3 brett med 12skt cupcakes. Vil du kun lage et brett så er det bare å dele på 3.

Smørkrem/frosting:

1 pk Philadelphia ost
150 g smør
250 g melis
1 ts vaniljesukker
3ss vanilje kesam

Bland smør og halvparten av melisen
Ha i kremosten, kesam, vaniljesukker og resten av melisen

Denne kremen er så god.




Smash cupcake med peanutt frosting




200 g smør
2 dl  sukker
1 eggehvite
2 egg
2 ss peanuttsmør
2 never med knust Smash
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
2 dl melk
2 ss vaniljekesam
4 dl mel

Pisk smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett 1 egg av gangen, pisk godt mellom hvert egg. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker. Pisk dette inn i smørkremen sammen med melk, kesam og peanuttsmør. Knus Smash og bland forsiktig inn i røren.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 min, eller varmluft 170 grader i 13 min.


Frosting:

200g smør
litt over en halv pk melis
3 ss peanuttsmør

Dette piskes til en luftig krem. Husk å ta ut smøret dagen før.
Dryss knust smash på toppen!



Cupcake med lime og lakris.
Oppskrift:
200 g smør
2 dl  sukker
1 eggeplomme
3 egg
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
2 dl melk
2 ss vaniljekesam
4 dl mel
skall fra 1 revet lime
salt lakris strøssel
Pisk smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett 1 egg av gangen, pisk godt mellom hvert egg. Bland mel, bakepulver, vaniljesukker. Pisk dette inn kremen sammen med melk, kesam og revet lime. Bland forsiktig inn i røren. Ha i litt lakrisstrøssel. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 min, eller varmluft 170 grader i 13 min.

Icing:

1 eggehvite
¼ ts limesaft
ca. 4 dl melis
Kan ha opp i farge.



Vanilje cupcake med chocolatechips.

Bruk grunnoppskrift. chocolatechips røres lett inn til slutt.
Samme frostingen som på red velvet.

Her har jeg brukt 1M tupp.

Farlig godt :)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar